söndag 29 november 2009

#Paj är borta förutom för dig






Det där var längesedan. På bilden längst upp var året 2004 eller 2005. På den längst ner var det 2006.
Jag blir lite nostalgisk. Annikas orange-röda mössa påminner mig om att hon faktiskt kommer hem snart, om några dagar, två veckor. Det var längesedan sist. Ett år sedan. Nästan ett och ett halvt. Undrar om hon har förändrats? Det har i alla fall jag. Jag saknar henne.
Den orange-röda mössan framkallar en galen vinter med kokain, tjack och skabb. Klåda, plattänger, etniesdojjor och vimmelfotografer.

Bilden längst upp får mig att tänka på hasch, batmanväskor, tröjor som visar halva magen, sommar med kusin på rosa filt i stadsparken och katten Siv.

Ur min dagbok 20 december 2004
"Just nu väntar jag på att lugnet ska komma, då allt tystnar i mitt huvud, så jag kan få drömma galna drömmar, igen..


Taket är snett och sen ska jag viska kyss i ditt öra, T."

Nu är det nog för ikväll.
Snart ses vi Annika. Kärlek från Din egna Paj.

2 kommentarer:

Jackie sa...

och jag kommer ihåg första gången vi såg i köket på övervåningen på BW. "Pi-e" sa jag högt. jag hade smakat på vad som stått länge och väl. jag fattade inte att det var pie som i paj. jag trodde det var Pi-e som i Pi-a men utan a och med e.

jag kommer också ihåg berra och trumpeter och lingon och jens och josef. jag kommer ihåg svitar och loggboken som ifylldes flitigt. jag kommer ihåg jävla oflyt och jag har kvar bilden som satt på min dörr. där du hade skrivit Aj lav jo //Paj. den hade jag sparat. för det gjorde mig ont när du väl åkte. och jag kunde inte riktigt förstå vad som var på tok. när jag tillslut kom upp.

men. för mig kommer du alltid att vara Paj. som i smulpaj. en av de godaste sakerna jag vet. och också en av de goaste människor jag fått känna. du var sårbar och mjuk. ömtålig och varm. du var en sådan som man alltid ville krama.

Jackie

R sa...

får man fråga vart du köper grejerna till kylskåpsmagneterna och halsbanden? mvh