lördag 25 april 2009

allt går runt

dagbok från igår

doktorn sa
-"men det är ju betydligt bättre med dig idag jämfört med hur det var innan"

jag skrattade med ironi och berättade
-"ja självklart är det BÄTTRE, men bara för att jag inte har stora eller små pupiller, är hög som ett hus med flottigt hår och ser ut som ett arsel så betyder inte det att kaoset inom mig är borta. den känslan jag har i bröstet är som en galen klauostrofobi och jag står inte ut längre!!"

han knäppte sina händer under hakan och utan att vika blicken från mitt ansikte svarar han
-"du har två alternativ, antingen står du ut med den ångestkänslan eller så börjar du med antidepressivt"

jag började skaka på rösten.. förklarade att jag inte är depressiv, att jag redan har bra självkänsla, är glad åt livet och att jag har gjort en tolvstegsbehandling som tagit mig till det välmående jag har idag och att det därför är så jävla orättvist att jag ska må såhär uniti mig när jag mår bra psykiskt.

jag började gråta, tittade på honom och snyftade fram
-"det är så jävla jobbigt.. för varje gång jag har sökt hjälp nu efter att jag blivit ren tror alla ni läkare att det är piller jag är ute efter bara för att jag har ett drogmissbruk bakom mig men så ÄR DET INTE!!"

han tittade inte ens på mig, han sa bara
-"jag har en annan patient nu så du måste gå. vi får boka in en ny tid"

jag rusade ut, grät, såg svart, mötte min mamma i korridoren och jag skrek så att alla patienter runt om hörde
-"jävla KUK läkare"

jag stannade upp för att andas, fortsatte sedan
-"bara för att jag inte knarkar längre förstår han inte mig. han menade på att jag mår bra idag. att jag inte har några problem eftersom att jag ger ett sånt bra uttryck ifrån mig och när jag började gråta sa den jäveln åt mig att gå. han gav mig inte ens en klapp på axeln eller ett "jag förstår att det är jobbigt""

den som säger att svensk sjukvård är bra kan kyssa mig i arslet. p å e n g å n g
-på akuten får man vänta i 5 timmar även om man ligger i fosterställning och gråter av magplågor, har man problem som inte syns utifrån har man inga problem alls, man får FEL mediciner till sina problem, man får gå när man visar sig skör, man får vänta på utredningar i flera år, man måste gå ner i ett djupt missbruk för att bli hörd, man får vänta i veckor och månader på akuttider. man får ingen förståelse, när man visar att man har kommit på benen och mår bra psykiskt så blir man fortfarande stämplad som pillertrillare eller så har man inga problem alls.. FAN TA ER JÄVLA SVIN. jag skrattar när jag kommer hem

.så.. gråtandes skjutsade mamma mig försäkringskassan där vi försökte få någon koll på hur sommaren bli angående pengar, med nygråtna ögon skjutsade mamma mig till körskolan, gav mig en kram och sa "lycka till gumman". med nygråtna ögon satte jag mig i körskolans bil och övningskörde i sandviken, vidare till gävle där slutstation blev min skola. med nygråtna ögon satte jag mig i ett klassrum fullt med babblande ivriga sistaårselever, med nygråtna ögon lyssnade jag på en föreläsning om ekonomi och antecknade på min dator. med nygråtna ögon sitter jag utanför klassrummet och det brinner i mitt huvud.

läkare, mediciner, försäkringskassan, pengar, knark, tolvsteg, jag mår bra, det gör ont, katterna ska borstas, katterna ska ha mat, katterna ska ut på balkongen, katterna vill leka, sju uppgifter kvar i skolan, ekonomi, byteshandel, andra världskriget, tuppar, grekland, studenten, körskola, nya tapeter, min studentklänning, när kommer läraren med mitt papper som han lovade komma med för en halvtimme sedan, vilken buss hem, vad händer ikväll, hinner jag få nytt recept på concerta innan den tar slut, ostruktur, glömska, påminnelser, lappar, marknadsföring av pappas jobb, pärlor, pärla tillbaks den som föll igår, ev tema på min student, vilka ska jag bjuda, tommis releasefest, få allt att gå ihop, monday bar kryssning, pengar mediciner läkare knark tolvsteg idioter bussar hål i tänderna meditation skattebetalare..............................................

TANKARNA I SKALLEN SNURRAR runt runt runt, RUNT RUNT RUNT, runt runt runt. TANKARNA I SKALLEN SNURRAR runt runt runt..

2 kommentarer:

Anonymous sa...

Hej, skulle va kul om du ville kontakta mig på sannaand@live.se. Vi har nog en del gemensamt :)

sophieproppz sa...

jag har addat dig men du har inte accepterat. om det har blivit något fel så ta min och adda du sophie.propp@live.se

vore kul att prata med dig! kram