onsdag 18 januari 2012

Sista fria nivån i pole imorgon

.. Men jag kommer ju såklart fortsätta att gå på alla fria nivåer.Så nästa v köttar vi igång igen.

Här kommer lite bilder från denna fria nivåns period:)

3 kommentarer:

M sa...

Tack så mycket! Alltid kul att hitta andra folk som håller på med samma sport. Vi är ju dessvärre inte så många.. =]

Jag har gått Xpert utbildningen som du pratade om, fast vi hade Kyra Johannesen som lärare. Men det stämmer att proven är på engelska. Det går att ordna att få både det praktiska och det skriftliga provet på sitt eget språk, men det blir lite mer omständligt. All undervisning och allt material är ju på engelska ändå. Så öva din engelska så ska det nog gå fint i alla fall.

Sedan hade vi en internträning på vår studio i Norge. En av tjejerna hade då gått en certificering i USA i tre månader och kom hem och lärde upp oss andra. Det är ingen officiell utbildning, men jag lärde mig otroligt mycket av det då vi höll på med det under flera månader.

Vilken studio är det du går och tränar/instruerar på?

M sa...

Jag tror att man kan få göra det på sitt hemspråk i alla fall. När Kyra var hos oss och hade utbildningen fick vi välja om vi ville göra det praktiska provet på engelska eller norska (eller i mitt fall svenska). En av våra instruktörer är nämligen från USA så hon kunde då hjälpa till att översätta så att Kyra förstod. Men alla utom en av oss gjorde provet på engelska. Det praktiska provet går ut på att man ska lära ut en teknik till de andra som går utbildningen, precis som om man har en riktig klass. De som är "elever" ska sedan göra vanliga misstag som instruktören kan gå runt och rätta till. Hur man sedan instruerat bedöms efteråt.

Det skriftliga provet var ju också på engelska, men när provet rättats går man igenom det tillsammans och hon frågade lite extra om det man hade fel på. Om man då kunde svara på det muntligt gjorde det inget om man hade fler fel än vad man egentligen fick. Det är som en kombination av ett skriftligt och muntligt prov kan man säga. Men Kyra sa också det att om man misslyckas på det skriftliga provet två gånger kan man få göra det på sitt hemspråk i efterhand. Men exakt hur det går till vet jag inte.

Frågorna på teorin handlar en hel del om muskler. Vilka muskler som används, när de används, i vilka tekniker, vad de heter och hur de samarbetar. Men det kan mycket väl hända att proven ändras. Det vet jag inte. Men det var inte så svårt. Det är inga överraskningsfrågor som man inte gått igenom grundligt under de två dagarna man haft sin utbildning.

Stöttar inte studion dig med certifisering?

Lesly Valencia sa...

Fina bilder! Hur kom du in i cheststand med hjälp av den "pallen". Något hemligt trick :) Skulle vilja testa det :)