lördag 17 mars 2012

Medicin och återfall

Är sådär morfinillamående. Det kommer och går i intensiva vågor. Har bara tagit 20 ml cocillana idag, mår ändå illa. Ligger i soffan och försöker tänka bort det. Kan inte undvika att tänka tillbaka på missbruket för exakt såhär kändes det på sub/opiater.
Känner mig lite skyldig på något vis. Har jag rätt i att ta smärtstillande/hostmedicin med morfinliknande i när jag har missbrukat droger förut? Har jag rätt i att äta citodon mot smärta i magen? Har jag automatiskt tagit ett återfall då? Det blir lätt att jag tänker så. Men enligt mig så har jag lika mycket rätt i att få den hjälp jag behöver när jag är sjuk som vem som helst. Jag bör dock vara försiktig så att ingenting går överstyr.

Hur tänker ni kring detta?

4 kommentarer:

malin sa...

Tack för kommentaren! :D Din yogini är också skitfin! :D

Så länge du tar de av "rätt" anledning och slutar när anledningen försvunnit så behöver du nog inte oroa dig. :) Du måste väl kunna få lidra besvär?

Krya på dig!

addictlife sa...

Har du bra självdiciplin så borde det väl inte va något problem? Jag anser iaf inte att det är något återfall när du fått det av läkare.

em. sa...

Jag tycker absolut att du har lika mycket rätt som vem som helst att ta hostmedicin när du är sjuk! Att ta ett återfall tycker jag är när man tar drogen av fel anledning. I ditt fall så är det ju för att dämpa jobbig hosta i samband med sjukdom, så´helt normalt! :)
Jag fick massa skit av sjuksköterskan på beroende centrum när jag berättade att jag hade fått cocillana av min läkare då jag hade lunginflamation när jag gick där och lämnade urinprov. Helt sjukt, hon sa att jag inte skulle ta sådana saker. Jaja. Du har iaf rätt till att ta vad du vill, så länge det är under kontroll. :)

Saari sa...

Att gå från missbruk till bruk är svårt, men så länge du tar medicinerna för sitt syfte och inte "trippar" på dem så låter det som om det kan gå bra. Dock känner jag vissa människor som INTE kan ta utskrivna mediciner utan att falla tillbaka i missbruket. Har en vän som måste ha total avhållsamhet för att inte hamna i gammalt destruktivt missbruk.