lördag 31 januari 2009

gatumusikanter?

inatt fick jag sova. jag har inte sovit så skönt sen jag var hos min vän för några veckor sedan. jag drömde dock konstiga saker, och underbara saker. vägde mig nyss, 61 kilo. vilket innebär ett kilo ner. jag vet inte vad jag ska äta för att hålla vikten på samma siffra, jag är aldrig hungrig om dagarna, jag vill bara spy när jag tänker på mat då, jag måste tvinga mig till att äta, det är på kvällarna hungern kommer.. stod i duschen nyss och höll på att svimma, helt klen i kroppen. ringde min kusin och hon sa att jag skulle äta någon ordentlig mat nu, när blodsockret är lågt ska man inte äta socker, för det sjunker lika snabbt igen efter man har fått i sig det. jag ska hålla mitt löfte jag gav till henne om att äta något. men jag vill inte, men jag måste.


det är så mycket som händer nu. jag har bland annat bokat resa till grekland i maj, följer med jenny och hennes flickvän dit. jag får en egen lägenhet och anna och jenny också, vi kommer att bo bredvid varandra som tur är. det ska bli så skönt att komma bort, jag ska ta med min dator och all material till boken (jag kallar den för bok nu och inte novell) och skriva! få allt på plats, bara koppla av och ta in alla minnen, forma meningar och kräkas ord. ligga på stranden med penna och papper och bara njuta.. så klart sola bada och utforska ön med mina underbara vänner också. den ön vi ska till är alla strandscener från filmen mamma mia inspelad på! spännande, verkligen fin miljö, ska fota tills pekfingret värker.

funderar bara lite över min medicin, concertan.. men det är väl bara ett läkarintyg som behövs för att jag ska få med den in i landet antar jag. jag går inte utan den medicinen i en vecka, det gör jag inte! jag blir som en irriterad trött zombie utan den, concertan får mig att bli människa..


ja just det. vilka satans jävla idioter det finns i denns stad. hör här:

vi får en tidning som heter annonsbladet en gång i veckan här i sandviken, och i tisdags var det en människa som hade skrivit in en insändare i den, personen berättade att denne tyckte att alla gatumusikanter här i stan inte skulle ha rätt att sitta där, AV DEN HÄR ANLEDNINGEN: personen sade att denne inte tycker att det är konst, att musiken de spelar bara är dunkande, denne fick skuldkänslor av att se musikanterna och att dem förstörde personens dag.. personen ville inte gå glad på stan och sedan tappa humöret för att se en gatumusikant sitta någonstans. URSÄKTA VAD SÄGER MÄNNISKAN? VAD SÄGER KRÄKET? tror ni att gatumusikanterna sitter ute i kylan, i regnet, på kvällen, och fryser för att de tycker att det är ROLIGT? vem är mest deprimerad, en medelsvensson eller en stackars tiggare som måste sitta och spela ihop sina pengar? det är hjärtskärande att höra dessa människor tycka så där snedvridet. egoistiska, blinda människoföraktare. jag ska svara på insändaren, men jag ska självklart formulera mig utan svordommar och påhopp. jag ska få till något riktigt bra.. fan vad upprörd jag blev alltså! jag menar de sitter ju fan inte ute och spelar för att de tycker att de är KUL! visst, det finns några idag som gör så, men dessa personen berättar om är inte den typen, det är fattiga invandrare som gör det för att få ihop pengar till mat..

var det bara jag som reagerade på detta vis eller håller någon med mig?

igår fick jag min älskade älskade tavla på manu chao. jag gav en beställning till en konstnär i gävle och hon målade den på en vecka, en eloge till dig angelica, här är resultatet och jag är GLAD SOM HÖNS PÅ SPANIENS NATIONALDAG:1 kommentar:

Missofie sa...

hey! skrev en kommentar till inlägget där "kat" hade skrivit så många men den kom inte med, så skriver väl igen. Det du skickade, novellen, var helt underbar såklart. samma bildspråk som förra och som läser här på bloggen! fem plus ;)
och så skrev jag om din 1årsdag drogfri. Det är sjukt hur glad man kan bli för någon man inte känner. Kommer ihåg att det var ett tag sen jag varit in på din blogg och sen var du drogfri helt plötsligt, SÅ glad. för någon man inte träffat haha. God fortsättning. eller vad ska man säga? :) du klarar dej fint tror jag !